Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنچه در ادامه می خوانید گزارش شبکه خبری تحلیلی تیتریک از مرکز ناباروری ابن سینا کرج همزمان با روز مادر است، بخشی از بیمارستان کمالی کرج که ناامیدی زوجین از عدم داشتن فرزند به عشق و امید مبدل می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، گل فروشی های این خیابان از اتفاق تازه ای خبر می دهند، خیابانی در دل میدان شهدا کرج که انتهای آن مرکزی برای به ثمر نشستن آرزوهایی به طراوات همین گل ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعت 12 و 30 دقیقه ظهر دوشنبه و درست یک روز قبل از 7 اسفند (روز مادر)، خودروام را پارک می کنم و در میان هیاهوی خانواده هایی که خوشحالی را می توان از اعماق چهره آنها دید، قدم زنان وارد بیمارستان کمالی کرج می شوم.

شوق نگاه هایی که در این مرکز در انتظار ارائه خدمات هستند نشان از شیرین ترین لحظات زندگی آنها دارد، راهروهای بیمارستان مملو از زوجینی است که آمده اند تا با تکنولوژی های نوین مرکز ناباروری ابن سینا صاحب فرزند شوند و به جمع دو نفره شان رنگ و بویی تازه ببخشند.

در حالی که مجذوب حال و هوای بخش های مختلف می شوم با استقبال گرم زرنوش الیاس پور، روابط عمومی بیمارستان کمالی و دیگر عوامل، وارد بخش مدیریت شده و به گپ و گفتی کوتاه می نشینم تا خدمات این مرکز را از رئیس بیمارستان نیز جویا شوم.

احمد مهدوی می گوید: مرکز آموزشی درمانی کمالی دارای بخش های متعدد برای ارائه خدمات به بانوان است، این بیمارستان در حال حاضر علاوه بر زنان برای کودکان نیز خدمات ویژه ای دارد.

یکی از مراکزی که در این مجتمع فعال شده است مرکز ناباروری ابن سینا است تا مادر شدن را به عنوان بهترین حس دنیا به زنانی که بنا به دلایلی صاحب فرزند نمی شوند با هزینه ای کم هدیه کند.

بیمارستان بسیار قدیمی و شناخته شده کمالی در البرز به واسطه خدمات متعدد دولتی در بخش زنان، یکی از شلوغ ترین مراکز درمانی استان است و در ماه بیش از بیش از 15 هزار مراجعه کننده دارد.

یک هزار و 600 الی 700 زایمان طبیعی و سزارین طی یک ماه در بیمارستان کمالی انجام می شود، ابن سینا نخستین و تنها مرکز دولتی ناباروری در استان البرز است و غالب خدماتی که برای بیماران نابارور ارائه می شود، شامل رادیولوژی، سونوگرافی، آزمایشگاه و ...توسط پزشکان متخصص و کادر درمانی مجرب است.

پیش از افتتاح مرکز مذکور غالب زوجین برای درمان ناباروری به تهران مراجعه می کردند و دوری راه، ترافیک و ... آنها را با مشکلات عدیده ای مواجه می کرد.

غالب خدمات بیمارستان کمالی دولتی و تحت پوشش بیمه است اما بیمه آنگونه که باید و شاید ناباروری را پوشش نمی دهد، البته تلاش ما بر این است که هزینه ها به صورت دولتی و یا با تعرفه جهاد دانشگاهی محاسبه شود.

با لبخندی که در نگاهش موج می زند به تولد دخترش در بیمارستان کمالی اشاره کرده و ادامه می دهد، تنها کسانی می توانند حس پدرانه و مادرانه زوجین مراجعه کننده را درک کنند که از این شیرینی بی نصیب نمانده باشند.

راهروهای بیمارستان این جمله را در ذهن تداعی می کند که مقام مادر در هیچ کلامی نمی گنجد زیرا بار زحمات فرزند را از پیش از تولد به دوش کشیده و هر لحظه یاور و همراه ثمره جوانی اش است.

ختم کلام احمد مهدوی این است که با ارائه خدمات این مرکز چرخه ای از زندگی که ممکن است در برخی خانواده ها دچار نقص باشد کامل می شود، چرخه ای به نام چرخه حیات....

با همراهی خانم ها کورانلو و الیاس پور وارد بخش ناباروری می شوم تا مجید ترحمی که دانش آموخته جنین شناسی در دانشگاه آمستردام هلند و مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا است خدمات مرکز را اینگونه برای ما تشریح کند: پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی ابن سینا یکی از واحدهای تابعه جهاد دانشگاهی است که در سال 1359 با فرمان امام (ره) به عنوان بازوی اجرایی شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس و آغاز به کار کرد.

با ورود و تمرکز جهاد دانشگاهی در امر تحقیق و پژوهشهای کاربردی، پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی ابن سینا در سال 1377 تاسیس شد و تحقیق و پژوهش در مباحث درمان ناباروری را در دستور کار قرار داد.

در ادامه فعالیت پژوهشگاه و جهت بهره مندی آحاد جامعه و مردم از نتایج تحقیقات و پژوهش های انجام شده، در سال 82، مرکز تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا زیر مجموعه پژوهشگاه ابن سینا در خیابان نیاوران تهران تاسیس شد.

تا سال 70 بیماران برای درمان ناباروری به خارج از کشور اعزام می شدند اما همان سال به تدریج مراکز درمان ناباروری شرع به تاسیس کردند و در این راستا مرکز ناباروری ابن سینا هم با کوله باری از دانش و تحقیقات کاربردی در سال 82 زیر مجموعه جهاد دانشگاهی تاسیس شد.

سال 94 بحث سیاست های حمایتی دولت از زوج های نابارور مطرح شد در حالی که تا پیش از آن سال رویکرد دولت کاهش و تعدیل جمعیت بود اما در این سال با فرمایشات مقام معظم رهبری این سیاست تغییر کرد و حمایت از فرزندآوری مطرح و برای کمک و حمایت از زوجین نابارور دستور العملی تهیه شد.

با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی البرز علاقه مند به تاسیس یک مرکز ناباروری در بیمارستان دولتی کمالی بود، مرکز ابن سینا با مشارکت بیمارستان کمالی و دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 96، مرکز مذکور را راه اندازی کرد.

از شهریور 96 تا کنون بیش از 5 هزار نفر در قالب 2 هزار و 500 زوج به مرکز ابن سینا مراجعه کرده و متقاضی دریافت خدمات ناباروری بوده اند.

10 الی 15 درصد زوجین در سن باروری، نابارور هستند و بهترین زمان برای بارداری یک خانم زیر 35 سال است، بعضا 38 سالگی هم حد بالایی سن طلایی برای فرزند آوری مطرح می شود و البته در مرکز ابن سینا کرج ، خدمات درمانی به خانم های تا ۴۲ سال ارائه می شود.

عملا در سنین بالای 38 عموما کیفیت تخمدان در حد انتظار نخواهد بود، متاسفانه درمان های ناباروری به عنوان یک درمان لاکچری محسوب می شود و هزینه بر است در حالی که زوجین در ابتدای ازدواج سرمایه آنچنانی برای پرداخت مخارج درمان ناباروری ندارند در نتیجه با عقب انداختن این موضوع و افزایش سن، روند درمان پیچیده و سخت تر خواهد بود.

طرح مسئله حمایت از زوجین نابارور در سال 94، یک فرصت طلایی برای زوجین بوجود آورد تا بعضا 80 درصد هزینه ها مشمول تخفیف شود، سن زوج های مراجعه کننده بین 25 تا 42 سال است و ماکسیسمم سنی که می توانند از بسته حمایتی دولت استفاده کنند همین 42 سال خواهد بود.

در مرکز ابن سینای کرج، خدمات درمان ناباروری از پایین ترین تا پیشرفته ترین سطح به بیماران ارائه می شود، اگر بتوان مشکلات اولیه را با درمان دارویی برطرف کرد از این روش استفاده خواهد شد و غالب زوجین از این طریق صاحب فرزند شده و ما را در شادی خود سهیم کرده اند.

تحریک تخمک گذاری با دارو و آی یو آی یا تلقیح مصنوعی نیز از جمله خدمات دیگر این مرکز هستند، البته یک ماه گذشته زوجی که 16 سال صاحب فرزند نشده و به مراکز متعددی مراجعه کرده بودند با حضور در مرکز ابن سینا به روش ایکسی ( تزریق اسپرم به داخل سیتوپلاسم تخمک ) یا به اصطلاح رایج همان آی وی اف صاحب نوزاد پسر شدند.

در روش آی یو آی لقاح در داخل رحم مادر انجام می شد اما در آی وی اف فرایند لقاح در محیط آزمایشگاه انجام می شود، البته بخش زیادی از این زوجین پس از بارداری و صاحب فرزند شدن نتیجه را به مرکز ابن سینا اطلاع نمی دهند زیرا متاسفانه این مسئله در جامعه ما یک تابو محسوب شده و عموم نگاه خوبی به مقوله ناباروری ندارند.

متاسفانه به واسطه یک فرهنگ ناصحیح، به ناباروری با دید یک بیماری نگاه نمی شود و آن را یک انگ می دانند، آمار بارداری در مرکز ابن سینا مربوط به زوجینی است که نتیجه را به ما اطلاع می دهند در حالیکه آمار واقعی از تعداد آمار ثبت شده در مجموعه بیشتر است.

مجید ترحمی کلامش را با لبخندی به پایان رسانده و می گوید؛ هفته ای 30 الی 40 خانم باردار به مرکز ابن سینا مراجعه می کنند، اما دیگر ما را نمی شناسند!

شاید هیاهوی ترافیکی، آلودگی های صوتی و ... شهری در هر لحظه از روز اذهان را بیازارد اما با عبور از راهروهای بیمارستان کمالی و نزدیک شدن به بخش نوزادان صدای گوش نواز کودکان به استقبالمان آمد، فرشته هایی که قرار است با آمدنشان خوشبختی خانواده شان را کامل کنند و بهترین هدیه خداوند باشند برای روز مادر.

پس از خداحافظی با پرسنل و پرستارانی که هر کدام برای نوزادان بیمارستان یک مادر به تمام معنا هستند، با خودم فکر می کنم که تنها مهر مادری است که زنان را مصمم می کند با کوهی از مشکلات بجنگند و عینیت ببخشند عبارتی که مورد اقبال همه خواهد بود.

بهشت زیر پای مادران است....

 

 

 

گلاویژ اصحابی

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۹۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم ناگزیز می شوند برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ تا ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ تا۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در نخستین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیئت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیئت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیئت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • نگاهی به یک نمایشگاه هنری قرآنی/ مسؤولیتی که امید را زنده می‌کند
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • اندیشکده مواسات در البرز افتتاح می شود
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند